Γιαννης Πλουταρχος

Στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα o Γιάννης Πλούταρχος απογοητεύτηκε από τις συνθήκες που επικρατούσαν στο χώρο του τραγουδιού και τον εγκατέλειψε δυο φορές προκειμένου να ασχοληθεί με άλλα επαγγέλματα  για να εξασφαλίσει τα προς το ζην.

Ωστόσο επανήλθε, σαν κάτι να τον έσπρωχνε πίσω στο τραγούδι. Δυο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνισητραγούδησε σε μεγάλα αθηναϊκά μαγαζιά, όπου συνεργάστηκε με πολύ μεγάλα ονόματα  αλλά και νεότερους καλλιτέχνες. Όπου δούλεψε, απέκτησε θαυμαστές μα πάνω από όλα φίλους

Ο Γιάννης Πλούταρχος μπήκε στη δισκογραφία το 1998 και κυκλοφόρησε  την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο <<Μόνο εσύ>>.  Το <<Ένας Θεός>> αποτελεί και σήμερα ένα από τα πιο δημοφιλή του τραγούδια.

Η επόμενη προσωπική του δουλειά με τίτλο <<Υπήρχαν όρκοι>>  που κυκλοφόρησε το 2000, ήταν αυτή που τον έκανε ευρέως γνωστό και εκτόξευσε την καριέρα του στα ύψη.  

Ακολούθησαν το 2001 το <<Μικρές φωτογραφίες>>  πούλησε πάνω από 150.000 αντίτυπα και το 2002 το <<Δεν είναι ο έρωτας...παιδί της λογικής>> που έγινε 3πλα πλατινένιο (το 2003 όπου και επανακυκλοφόρησε με bonus ένα τραγούδι και dvd). Με αυτές τις δυο δουλειές απέδειξε ακόμα και τους πιο δύσπιστους ότι δεν είναι ένας ακόμα διάττοντας αστέρας και κέρδισε την καθολική αποδοχή τόσο του κοινού όσο και των κριτικών.

Μάλιστα στα Βραβεία Ελληνικής Μουσικής ΑΡΙΩΝ 2002 κέρδισε σημαντικότατες διακρίσεις για το <<Μικρές φωτογραφίες>>: αυτές του καλύτερου λαϊκού δίσκου αλλά και του καλύτερου δίσκου της χρονιάς, του καλύτερου video clip, του καλύτερου λαϊκού τραγουδιστή αλλά και του καλύτερου τραγουδιστή της χρονιάς.


Το <<Πάει λίγος καιρός...>>, που κυκλοφόρησε και αυτό το 2003, έγινε επίσης 3πλα πλατινένιο και επανακυκλοφόρησε το 2004 με ένα επιπλέον τραγούδι, το κλασικό <<Αν θυμηθείς τ' όνειρό μου>> του Μίκη Θεοδωράκη.

Ταυτόχρονα, κατάφερε να συντρίψει όλα τα ρεκόρ συνεχούς παρουσίας σε έναν χώρο, εμφανιζόμενος στο "Ποσειδώνιο" για ένα ολόκληρο ημερολογιακό έτος χωρίς καμία διακοπή και με το κοινό να του εκφράζει καθημερινά την αγάπη του.

Το 2005 ο Γιάννης Πλούταρχος πραγματοποίησε την πρώτη του περιοδεία στο εξωτερικό με σταθμούς κατά σειρά το Τορόντο, το New Jersey, τη Βοστόνη, τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, τη Μελβούρνη, το Σύδνεϋ, το Γιοχάνεσμπουργκ και τη Λευκωσία. Παντού ο απόδημος ελληνισμός τον υποδέχτηκε με τόσο ενθουσιασμό που άγγιζε τα όρια της υστερίας.

Ταυτόχρονα σήμανε και η ώρα της επιστροφής στην δισκογραφία αφού κυκλοφόρησε η έκτη του κατά σειρά δισκογραφική δουλειά με τίτλο <<Όλα σε σένα τα βρήκα>>(2005)  που έγινε διπλά πλατινένια.  

Το 2006  κυκλοφορεί  την έβδομη δισκογραφική δουλειά του με τίτλο <<Κρυμμένα μυστικά>>  που έγινε διπλά πλατινένιο. Ακολούθησε την επόμενη χρονιά ένα διπλό Best Of album  με τίτλο  <<Στιγμές» που έγινε επίσης διπλά πλατινένιο.

 Το καλοκαίρι του 2008 κυκλοφόρησε η δισκογραφική δουλειά  <<Ό,τι γεννιέται στην ψυχή>> που από την πρώτη στιγμή αγαπήθηκε απ' όλο τον κόσμο και έγινε πλατινένια!

Το Μαΐο του 2009 ο Γιάννης Πλούταρχος πραγματοποίησε δύο μεγάλες συναυλίες σε Σίδνεϋ και Μελβούρνη οι οποίες είχαν φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Καλοκαίρι 2009. Η πρώτη μεγάλη περιοδεία του Γιάννη Πλούταρχου σε όλη  την Ελλάδα. Η φωνή του Γιάννη Πλούταρχου ταξίδεψε σε ολόκληρη την Ελλάδα  και η παρουσία του μάγεψε κάθε γωνιά της χώρας..  

Τον Οκτώβριο του 2009 ο Γιάννης Πλούταρχος δίνει μια μεγάλη συναυλία  στους ομογενείς μας στο Λονδίνο αλλά και στην Κύπρο.

Ιανουάριος 2010. Η δεύτερη μεγάλη περιοδεία του Γιάννη Πλούταρχου στην Αμερική είναι γεγονός. Χιλιάδες ομογενείς σε μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις της Αμερικής όπως Vancouver, New England, Montreal,  Atlantic City, Chicago Toronto και Sacramento τον απόλαυσαν τραγουδώντας παλιές και νέες επιτυχίες

Το Μάρτιο του 2010 κυκλοφόρησε η δισκογραφική δουλειά  <<Προσωπικά δεδομένα>> η οποία έγινε από την πρώτη κιόλας εβδομάδα 6πλά πλατινένια!!

Τον Απρίλιο του 2010, το "ACRO", με θέα την Ακρόπολη ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται τον Γιάννη Πλούταρχο, ενώ   τη χειμερινή σεζόν 2010-2011 ο Γιάννης Πλούταρχος εμφανίζεται στο COSMOStage, έναν πλήρως ανακαινισμένο και ζεστό χώρο

Το Δεκέμβριο του 2010 ο Γιάννης Πλούταρχος ανακοινώνει τη δισκογραφική συνεργασία του με τον κορυφαίο Ιταλό ερμηνευτή Albano Carrisi. Η συνάντηση δύο καλλιτεχνών, η διασταύρωση δύο πολιτισμών, η ένωση δύο γειτονικών λαών. Μέσα από τη μελωδία, τη γλώσσα, το συναίσθημα, την ερμηνεία, τα τραγούδια. Ταυτόχρονα με τη νέα δισκογραφική δουλειά, ο Γιάννης Πλούταρχος ανακοινώνει και την έναρξη της συνεργασίας του με τη δισκογραφική εταιρία Heaven. Το album του Γιάννη Πλούταρχου και του Al Bano κυκλοφορεί το Φεβρουαρίου του 2011 με τον τίτλο «Δύο φωνές-μια ψυχή».

Comments are closed.